ISTANBUL 7 DNI (6 nočitev)

ISTANBULL

Carigrad (turško: İstanbul), v zgodovini poznan tudi kot Bizanc in Konstantinopel[3] je največje mesto v Republiki Turčiji in pomembno kulturno, gospodarsko ter finančno središče.

Carigrajska mestna občina je imela decembra 2010 13,26 milijona prebivalcev, kar je pomenilo 18% celotnega turškega prebivalstva. Mesto v administrativnih mejah je imelo po štetju leta 2000 8,8 milijona prebivalcev.[4] Pokriva 39 okrožij Istanbulske pokrajine.[5] Če se k mestu prišteje tudi njegov azijski del, je največja mestna občina v Evropi in edina svetovna metropola, ki leži na dveh kontinentih.

Leži ob Bosporski ožini in ga obdaja naravno pristanišče Zlati rog. V svoji dolgi zgodovini je bil prestolnica Rimskega cesarstva (330–395), Vzhodnega rimskega ali Bizantinskega cesarstva (395–1204 in 1261–1453), Latinskega cesarstva (1204-1261) in Osmanskega cesarstva (1453-1922). Po razglasitvi Turške republike 29. oktobra 1923 je prestolnica države postala Ankara, v kateri je bil med turško vojno za neodvisnost sedež turškega nacionalnega gibanja.

ISTANBUL 7 DNI (6 nočitev) 

1. dan: odhod iz Radovljice ob 2:00 uri. Sledila bo vožnja mimo Zagreba, Slavonskega Broda in Beograda do Niša. Ogledali si bomo lepo urejen center starega mesta in  znamenito Ćele kulo. Namestitev v hotelu in večerja.

2. dan: zajtrk, vožnja proti bolgarski meji in naprej proti turški meji. Prihod v Istanbul v večernih urah. Namestitev v hotelu in večerja.

3. dan: zajtrk. Sledila bo panoramska vožnja z avtobusom – čez znameniti most

Galata in nato čez sodoben most čez Bospor na azijsko stran mesta. Popoldan bomo obiskali Kapali čaršijo, nato pa bo na voljo nekaj prostega časa za nakupe in turško kavico. Odhod do hotela, večerja in nočitev.

4. dan: zajtrk, vožnja z gondolo na razgledno točko Pierre Loti. Povratek v mesto in prosti čas za kosilo. Popoldan ogled največjih mestnih znamenitosti z lokalnim vodičem – Hagia Sofije, modre džamije, palače Topkapi. Povratek v hotel in večerja.

5. dan: zajtrk, vožnjo z novim metrojem, sprehod po azijskem predmestju Uskudar z bogato tržnico in ogled egipčanskega bazarja. Večerja, vožnja z ladjo po Bosporju.

6. dan: zajtrk in nato vožnja proti Bolgariji. Prihod v glavno mesto Sofijo v popoldanskih urah in ogled najpomembnejših znamenitosti – Katedrala sv. Aleksandra Nevskega, narodno gledališče in kip sv. Sofije. Namestitev v hotelu.

7. dan: zajtrk, vožnja proti Srbiji, mimo Niša in Beograda na Hrvaško in nato naprej proti domu. Povratek domov v poznih večernih urah.

Cena: 
po osebi v dvoposteljni sobi,
enoposteljna soba

(prevoz, 6x  polpenzion, vstopnine, spremljevalec, prijava in taksa).

Obvezen potni list!

OPOMBE:

  • za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument
  • program bo izveden ob prijavi najmanj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja
  • sestavni del tega programa so SPLOŠNI POGOJI

Želimo vam prijetno potovanje.
Napake v tisku so možne in za njih ne odgovarjamo. Pridružujemo si pravice do spremembe pri posameznemu programu.

Pokličite 041 855 630

Za vsa vprašanja in nasvete smo na voljo na številki 041 855 630.

Vprašajte nas

1 + 10 =

Call Now Button