PRAZNIK KAKIJEV

 

 

PRAZNIK KAKIJEV

Kaki (znanstveno ime Diospyros kaki) je vrsta drevesa iz rodu ebenovec (Diospyros). Kaki imenujemo tudi njegov sadež oranžne barve, ki po barvi in strukturi spominja na paradižnik. Je sladkega okusa, tako lupina kot notranjost sadeža pa sta polna koristnih učinkovin.
Praznik kakijev v Strunjanu je tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto v novembru organizira turistično društvo Solinar iz Strunjana. Slastni sadeži so razstavljeni in ponujeni v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Strokovnjaki pripravijo predavanja, umetniki razstavljajo svoja dela in poskrbijo za bogat razvedrilni in kulturni program, gostinci pa za pestro ponudbo primorskih jedi pod šotorom.

PROGRAM

Odhod avtobusa ob 08:30 uri iz Radovljice, mimo Kranja in Ljubljane do Ravbarkomande, kjer bo naredili kratek postanek. Nato bomo nadaljevali pot do vasi Krkavče, kjer si bomo ogledali cerkev in oljarno. Sledil bo odhod v Marezige na ogled vinske fontane, z doplačilom pa bo možna tudi degustacija vina. Po končanem ogledu se bomo odpeljali v Strunjan na tradicionalni praznik kakijev. Ob koncu pa bomo imeli še pozno kosilo. Predviden prihod v Radovljico približno ob 21:00 uri.

Cena: X (prevoz, kosilo in spremljevalec).

OPOMBE:

  • Priporočljiva dobra mehka obutev
  • Za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument
  • sestavni del tega programa so SPLOŠNI POGOJI

Želimo vam prijeten izlet.
napake so možne in za njih ne odgovarjamo. Pridružujemo si pravice do spremembe programa.

Pokličite 041 855 630

Za vsa vprašanja in nasvete smo na voljo na številki 041 855 630.

Vprašajte nas

9 + 11 =

Call Now Button