PRAZNIK KAKIJEV

15.11.2024

PRAZNIK KAKIJEV 15.11.2024

Kaki (znanstveno ime Diospyros kaki) je vrsta drevesa iz rodu ebenovec (Diospyros). Kaki imenujemo tudi njegov sadež oranžne barve, ki po barvi in strukturi spominja na paradižnik. Je sladkega okusa, tako lupina kot notranjost sadeža pa sta polna koristnih učinkovin.
Praznik kakijev v Strunjanu je tradicionalna prireditev, ki jo vsako leto v novembru organizira turistično društvo Solinar iz Strunjana. Slastni sadeži so razstavljeni in ponujeni v nakup sveži ali predelani v kulinarične dobrote. Strokovnjaki pripravijo predavanja, umetniki razstavljajo svoja dela in poskrbijo za bogat razvedrilni in kulturni program, gostinci pa za pestro ponudbo primorskih jedi pod šotorom.

PROGRAM

Odhod avtobusa iz Radovljice, mimo Kranja in Ljubljane do Ravbarkomande, kjer bo kratek postanek. Pot bomo nadaljevali v Krkavče na ogled oljarne in cerkve. Po končanem ogledu se odpeljemo v Strunjan na tradicionalni praznik kakijev. Za zaključek še pozno kosilo in povratek proti domu. Predviden prihod v Radovljico v večernih urah.

Cena: 49€ (prevoz, ogled, kosilo in spremljevalec).

Pokličite 041 855 630

Za vsa vprašanja in nasvete smo na voljo na številki 041 855 630.

Vprašajte nas

10 + 4 =

Call Now Button