BANJA VRUĆICA

Zgodovina Banje Vručice

Že Rimljani so vedeli za zdravilne termalne vode na območju Tesliča in so jih tudi koristili. Poleg izvora tople in zdravilne vode so najdeni tudi rimski kovanci s katerimi so plačevali ali pa so jih poklanjali za uspešno zdravljenje. S prihodom Avstro-Ogrske na to področje, se začnejo prva znanstvena raziskovanja zdravilnih voda. V prvih letih 20 st. so se začeli graditi prvi objekti, od katerih je do danes ohranjen paviljon Hercegovina. V 2. polovici 20 st. so zgradili hotel Bosna, Hotel Dalmacija (danes Srbija), nekoliko kasneje še Hotel Kardinal. V novejšem času pa še hotel Hercegovina in najnovejši Hotel Posavina. Naravne danosti, časovna tradicija in lepi namestitveni objekti so prednosti, zaradi katerih je Banja Vručica danes največji in najsodobnejši zdravstveno-turistični center v Bosni.

Termalna voda

Najbolj značilna za te toplice je termomineralna voda, katere je v izobilju. Od številnih vrtin, ki so na tem ozemlju, je najgloblja vrtina 128 m s pretokom 70 l/s, temperatura pa je 38˙C . Pretok vode so zmanjšali na 20 l/s, kar povsem zadostuje za potrebe toplic. V kemični sestavi vode prevladuje predvsem natrij, kalij, kalcij in magnezij.

GALERIJA FOTOGRAFIJ

***Za ogled slik kliknite željeno sličico in galerija se vam odpre. Naprej se pomikate s puščico.

BANJA VRUĆICA TERAPIJE 8 DNI ( 7 nočitev)
10.12. – 17.12 20221

  1. dan: odhod avtobusa ob 03.30 iz Radovljice proti Kranju, mimo Ljubljane do mejnega prehoda Obrežje, kratek postanek in pot nadaljevali po avtocesti mimo Zagreba do Slavonskega Broda, kjer prestopimo mejo med Hrvaško in Bosno, mimo Doboja do Teslića v Banjo Vrućico. Namestili se bomo v hotelu Kardial 4*, spremljevalec vas bo ob določeni uri popeljal na ogled po hotelskem kompleksu, kosilo, kopanje in večerja.
  2. dan: zajtrk, zdravniški pregled, 3x terapije,

ki vam jo predpiše zdravnik

na osnovi pregleda in pogovora,

kosilo, kopanje, večerja.

3.-7. dan: zajtrk, 3x  terapije, kosilo, kopanje, večerja.

  1. dan: zajtrk, 3x terapije.

Ob 12.30  odhod avtobusa izpred hotela proti domu

s kratkimi postanki. Prihod v Radovljico v večernih urah.

Cena: 340 € na osebo v dvoposteljni sobi,

410 € enoposteljna soba

(prevoz, pijača dobrodošlica, 7x polni penzion, zdravniški pregled, zobozdravstveni pregled, 7 dni po 3x na dan terapije, neomejeno kopanje, savne, kopalni plašč, taksa, prijava in spremljevalec)

BANJA VRUĆICA 4 DNI S SARAJEVOM (3 nočitve) 

TERMINI NAKANDNO

1. dan: odhod avtobusa ob  00:30 uri iz Radovljice proti Kranju, mimo Ljubljane do mejnega prehoda Obrežje, kjer bo kratek postanek. Nato bomo nadaljevali pot po avtocesti mimo Zagreba in mejnega prehoda Županje do Arizone, kjer boste imeli prosto za nakupe. Sledila bo vožnja proti Banja Vrućici, namestitev, ob določeni uri pa vas bo spremljevalec popeljal na ogled po kompleksu. Kopanje, večerja in počitek.

2. dan: zajtrk, zdravniški pregled. Po pregledu odhod avtobusa izpred hotela na izlet po okolici. Povratek v hotel, kopanje in večerja.

3. dan: zajtrk, ob 07:45 uri odhod avtobusa izpred hotela na izlet v Sarajevo z lokalnim   vodičem. Povratek v hotel, kopanje in večerja.

4. dan: zajtrk in kopanje. Ob 12:30 uri odhod avtobusa izpred hotela proti domu s kratkimi postanki. Prihod v Radovljico v večernih urah.

Cena: NAKANDNO
X € na osebo v dvoposteljni sobi v hotelu Kardial 4*
X € enoposteljna soba v hotelu Kardial 4*
(prevoz, pijača dobrodošlica, 3x polpenzion, neomejeno kopanje, savne, zdravniški pregled, zobozdravstveni pregled, kopalni plašč, izleta, lokalno vodenje, taksa, prijava in spremljevalec). Veljavna osebna izkaznica ali potni list.

OPOMBE:

  • za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument
  • program bo izveden ob prijavi najmanj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja
  • sestavni del tega programa so SPLOŠNI POGOJI

Želimo vam prijeten izlet.
Napake so možne in za njih ne odgovarjamo. Pridružujemo si pravice do spremembe programa.

BANJA VRUĆICA TERAPIJE 8 DNI

TERMINI NAKANDNO

1. dan: odhod avtobusa ob 03:00 uri iz Radovljice proti Kranju, mimo Ljubljane do mejnega prehoda Obrežje, kjer bomo naredili kratek postanek. Nato bomo nadaljevali pot po avtocesti mimo Zagreba do Slavonskega Broda, kjer prestopimo mejo med Hrvaško in Bosno in Hercegovino, mimo Doboja do Banja Vrućice. Sledila bo namestitev, ob določeni uri pa vas bo spremljevalec popeljal na ogled po kompleksu. Kopanje, večerja in počitek.

2. dan: zajtrk, zdravniški pregled, 3x terapije, ki vam jih predpiše zdravnik na osnovi pregleda in pogovora, kosilo, kopanje, večerja.

3.-7. dan: zajtrk, 3x dnevno terapije, kosilo, kopanje, večerja.

8. dan: zajtrk, 3x terapije. Ob 12:30 uri odhod avtobusa izpred hotela proti domu s kratkimi postanki. Prihod v Radovljico v večernih urah.

Cena: NAKANDNO 
X €
na osebo v dvoposteljni sobi v hotelu Kardial 4*
X € enoposteljna soba v hotelu Kardial 4*

(prevoz, pijača dobrodošlica, 7x polni penzion, zdravniški pregled, zobozdravstveni pregled, 7 dni po 3x na dan terapije, neomejeno kopanje, savne, kopalni plašč, taksa, prijava in spremljevalec). Veljavna osebna izkaznica ali potni list.

OPOMBE:

  • za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument
  • program bo izveden ob prijavi najmanj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja
  • sestavni del tega programa so SPLOŠNI POGOJI

Želimo vam prijeten izlet.
Napake so možne in za njih ne odgovarjamo. Pridružujemo si pravice do spremembe programa.

Pokličite 041 855 630

Za vsa vprašanja in nasvete smo na voljo na številki 041 855 630.

Vprašajte nas

15 + 11 =

Call Now Button