GROSSGLOCKNER 15.07.2020

GROSSGLOCKNER

Visokogorska alpska cesta Grossglockner je odprta od začetka maja do začetka novembra. ki je bila zgrajena med letoma 1930 in 1935, dosega pa višino 2572 m.Užijte nepozabne naravne lepote Nacionalnega parka ob panoramski vožnji skozi visokogorje po najbolj znameniti cesti skozi Alpe. Na 48 kilometrih, ki vodijo skozi deželi Salzburg in Tirolsko, prevozite vse podnebne in rastlinske pasove med Avstrijo in Arktiko: travnike, gozdove, planine, skale in led. In nenazadnje stojite pred najvišjo goro Avstrije, Velikim Klekom/Grossglocknerjem, ki v višino meri 3.798 m.
Imejte oči na pecljih, saj se tu radi podijo znameniti svizci!
Veliki Klek (nemško Grossglockner) je najvišja gora Avstrije in najvišja gora v Alpah vzhodno od Brenerskega prelaza. Njegova relativna višina je za Mont Blancom druga najvišja v Alpah. Veliki Klek leži na meji med Koroško in vzhodno Tirolsko.

Prvi poskus splezati na goro (leta 1799) se je ponesrečil. Poleti 1800 je druga odprava, ki sta jo organizirala Franz-Xaver Salm-Raifferscheid in krški knezoškof, sezidala kočo Salmhütte na višini 2750 m, ki je v začetnem obdobju alpinizma služila kot zavetišče in izhodiščna točka za vzpon. V odpravi je sodeloval tudi naš rojak – Valentin Stanič, ki je z barometrom tudi izmeril točno višino gore.

PROGRAM

Odhod avtobusa ob 06:30 uri iz Radovljice. Vožnja po avtocesti mimo Spittala po dolini reke Moll in naprej po gorski cesti. Ena največjih znamenitosti na tej gorski cesti je ploščad, od koder se odpira čudovit pogled na goro Grossglockner. Nadaljevali bomo pot do vasice Heiligenblut, nato pa se spustili v dolino in šli proti Lienzu, kjer bo kratek postanek. Po dolini Drave se bomo odpeljali nazaj proti Sloveniji na večerjo. Predviden prihod v Radovljico v večernih urah.

Cena: 47 € (prevoz, malica, večerja, vodenje in prijava)

OPOMBE:

  • za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument
  • program bo izveden ob prijavi najmanj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja
  • sestavni del tega programa so SPLOŠNI POGOJI

Želimo vam prijetno potovanje.
Napake so možne in za njih ne odgovarjamo. Pridružujemo si pravice do spremembe programa.

Pokličite 041 855 630

Za vsa vprašanja in nasvete smo na voljo na številki 041 855 630.

Vprašajte nas

5 + 2 =

Call Now Button