GROSSGLOCKNER

12.07.2024

GROSSGLOCKNER

Visokogorska alpska cesta Grossglockner je odprta od začetka maja do začetka novembra. ki je bila zgrajena med letoma 1930 in 1935, dosega pa višino 2572 m.Užijte nepozabne naravne lepote Nacionalnega parka ob panoramski vožnji skozi visokogorje po najbolj znameniti cesti skozi Alpe. Na 48 kilometrih, ki vodijo skozi deželi Salzburg in Tirolsko, prevozite vse podnebne in rastlinske pasove med Avstrijo in Arktiko: travnike, gozdove, planine, skale in led. In nenazadnje stojite pred najvišjo goro Avstrije, Velikim Klekom/Grossglocknerjem, ki v višino meri 3.798 m.
Imejte oči na pecljih, saj se tu radi podijo znameniti svizci!
Veliki Klek (nemško Grossglockner) je najvišja gora Avstrije in najvišja gora v Alpah vzhodno od Brenerskega prelaza. Njegova relativna višina je za Mont Blancom druga najvišja v Alpah. Veliki Klek leži na meji med Koroško in vzhodno Tirolsko.

Prvi poskus splezati na goro (leta 1799) se je ponesrečil. Poleti 1800 je druga odprava, ki sta jo organizirala Franz-Xaver Salm-Raifferscheid in krški knezoškof, sezidala kočo Salmhütte na višini 2750 m, ki je v začetnem obdobju alpinizma služila kot zavetišče in izhodiščna točka za vzpon. V odpravi je sodeloval tudi naš rojak – Valentin Stanič, ki je z barometrom tudi izmeril točno višino gore.

GROSSGLOCKNER - ROZMAN BUS

PROGRAM

Odhod avtobusa iz Radovljice. Vožnja po avtocesti mimo Spittala po dolini reke Möll. Ena največjih znamenitosti na tej gorski cesti je ploščad cesarja Franca Jožefa, od koder se odpira pogled na goro Grossglockner in ledenik Pasterza. Vračali se bomo do vasice Heiligenblut, kjer si bomo ogledali znamenito romarsko cerkev in pokopališče. Nato se bomo spustili v dolino proti Lienzu s postankom. Nazaj na Koroško in proti domu se bomo odpeljali po dolini Drave.

Cena: 50 € (prevoz, malica, vodenje, vstopnina).

Veljavna osebna izkaznica ali potni list.

Pokličite 041 855 630

Za vsa vprašanja in nasvete smo na voljo na številki 041 855 630.

Vprašajte nas

9 + 14 =

Call Now Button