UMBRIJA - ASSISI

GALERIJA FOTOGRAFIJ

***Za ogled slik kliknite željeno sličico in galerija se vam odpre. Naprej se pomikate s puščico.

UMBRIJA – ASSISI

Umbrija (v italijanskem izvirniku Umbria [ùmbria]), je ena od dvajsetih dežel, ki sestavljajo Italijo. Meji na severozahodu z deželo Toskana, na jugu z Lacijem in na severovzhodu z Markami. Deli se na dve pokrajini: Perugia (59 občin) in Terni (33 občin).

Razen štirih alpskih dežel, je Umbrija edina italijanska dežela brez izhoda na morje, saj leži v samem središču Apeninskega polotoka. Je pretežno gorata (53%) in gričevnata (41%), a vrhovi redko sežejo preko 1500 m; najvišja gora je Redentore v Sibilinskem gorstvu na jugu dežele (2448 m). Glavna reka je Tibera in njen pritok Nera. Na ozemlju je več jezer. Največje je Trazimensko jezero, ki je sicer plitvo, a obširno: največja globina je 7 metrov, prekriva pa 128 km².

Kljub oddaljenosti od morja in relativno visoki legi področja, je podnebje sredozemsko. Zime so sicer hladne, a ne mrzle, in poletja so topla. Povprečne letne temperature nihajo med 12 °C in 15 °C. Občutne so razlike glede na nadmorsko višino. Povprečna januarska temperatura mesta Norcia, ki leži na višini 600 metrov, je okoli 2 °C, medtem ko doseže v mestu Perugia (493 metrov) skoraj 5 °C.

Assisi (iz latinščine: Asisium) je mesto in občina v Italiji, v pokrajini Perugia v deželi Umbrija, na zahodnem delu Monte Subasia, Apenini. Je rojstni kraj svetega Frančiška, ki je leta 1208 ustanovil Red manjših bratov in svete Klare.

Perugia, (latinsko: Perusia) Perugia je glavno mesto dežele Umbrija. Pomembnejša mesta so od Perugie oddaljena: Assisi 19 km, Siena 102 km, Firence 145 km, Rim 164 km. Perugia se je razvila v hribovitem delu osrednjih Apeninov, na višini okoli 500 m. Mesto se nahaja na izrazito razgibanem terenu, tako da so razlike u višini posameznih delov mesta tudi do 250 m. Področje je precej potresno aktivno, zato je mesto v zgodovini doživelo več močnejših potresov (1832, 1838, 1854 in 1997). Skozi mesto ne teče noben pomemben vodotok, znana reka Tibera teče vsega nekoliko kilometrov zahodno od mesta.

UMBRIJA – ASSISI 3 DNI

1.dan: odhod avtobusa ob 03.30 uri iz Radovljice proti Kranju, mimo Ljubljane po avtocesti do glavnega mesta Umbrije Perugio, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti. Po ogledu bo sledila vožnja do assisija, namestitev, večerja in počitek.

2.dan: zajtrk, po zajtrku se bomo odpravili na ogled mestnih znamenitosti Assisija ( cerkev svetega Damijana, mestni trg, cerkev svete Klare… ). Kosilo bomo imeli v hotelu. v Popoldanskem času si bomo ogledali baziliko svetega Frančiška. Vrnitev v hotel na večerjo in počitek.

3.dan: zajtrk, po zajtrku odhod avtobusa izpred hotela in vožnja do srednjeveškega mesta Giubbio, kjer si bomo ogledali mestne znamenitosti. Po ogledu sledi vožnja proti domu.
Predvideni prihod v Radovljico v poznih večernih urah.

Program izleta bo potekal tako, da bo vsak dan nekaj časa za samostojne nakupe. Za hrano je poskrbljeno v hotelu; z večerjo prvi dan, drugi dan vse tri obroke v hotelu, tretji dan z zajtrkom, za na pot domov nam bodo pripravili lunch paket.

TERMIN in CENA:

 • 29.03. – 31.03.2019 195 € po osebi v dvoposteljni sobi, 235 € enoposteljna soba

  VKLJUČUJE:

  • prevoz,
  • 2x polni penzion,
  • pristojbine,
  • prijava,
  • taksa,
  • strokovno vodenje.

  OPOMBE:

  • za potovanje potrebujete veljaven osebni dokument
  • program bo izveden ob prijavi najmanj 30 potnikov, v drugem primeru vas bomo obvestili 7 dni pred začetkom potovanja
  • sestavni del tega programa so SPLOŠNI POGOJI

  Želimo vam prijetno potovanje.
  Napake v tisku so možne in za njih ne odgovarjamo. Pridružujemo si pravice do spremembe pri posameznemu programu.

 • Pokličite 041 855 630

  Za vsa vprašanja in nasvete smo na voljo na številki 041 855 630.

  Vprašajte nas

  Call Now Button